Verschillende soorten vervoer naar de luchthaven

dooradmin

Verschillende soorten vervoer naar de luchthaven

Als u binnenkort op reis gaat dan is het handig om van tevoren te bedenken hoe u het beste naar de luchthaven kunt reizen. De luchthaven is niet altijd om de hoek, en het kan zelfs zijn dat u aardig wat tijd kwijt bent aan de reis ernaar toe. Aangezien het heel belangrijk is dat u comfortabel reist en op tijd komt, is het goed om te weten wat de voor- en nadelen van de verschillende soorten zijn.

 

Taxi

Ten eerste is er de taxi, een van de meest gebruikte vervoersmiddelen voor de luchthaven. Een taxi haalt u bij uw woning op en brengt u tot aan de vertrekhal van de luchthaven. Hierdoor is het de meest comfortabele manier van reizen. De taxichauffeur helpt u graag met het tillen van uw bagage in en uit de auto. Daar komt bij dat de taxichauffeurs veel ervaring hebben met het wegbrengen van reizigers. Op deze manier kunnen ze goed inschatten om welke tijd u moet vertrekken, zodat u op tijd op de luchthaven arriveert. Nog een voordeel van taxi’s is dat ze u op elk moment van de dag kunnen ophalen of wegbrengen, ze rijden de hele nacht door. Kortom, u kunt altijd op een taxi rekenen ongeacht de tijd. U kunt gewoon lekker gaan zitten en nergens aan te denken. Terwijl de chauffeur zich op het verkeer focust, kunt u uw e-mails bijwerken of een gokje wagen in een online casino, wat u ook maar wilt. Zo hoeft u geen beroep te doen op vrienden en familie wat zeker fijn is als u op hele vroege of late tijden reist. Een nadeel van een taxi kan zijn dat het wat meer kost dan bijvoorbeeld uw eigen auto of het openbaar vervoer. Echter kan het ook juist goedkoper zijn dan met uw eigen auto naar de luchthaven gaan, aangezien u op hoge parkeerkosten bespaart.

 

Auto

Met de auto naar de luchthaven is een comfortabele manier van reizen. Als u met uw eigen auto naar de luchthaven gaat, dan kunt u zelf bepalen wanneer u vertrekt. Daarbij hebben luchthavens vaak diverse parkeerplaatsen in de nabijheid van de luchthaven. Echter is een groot nadeel van de auto dat de parkeerkosten aardig kunnen oplopen, u betaalt doorgaans een bedrag per dag. Als u de auto deelt met meerdere gezinsleden dan is het tevens lastig om met de auto naar de luchthaven te gaan. De andere gezinsleden zullen de auto dan namelijk een paar dagen of weken moeten missen, tenzij ze u zelf willen brengen. Echter is het niet altijd mogelijk om gebracht te worden, omdat mensen moeten werken. Bovendien heeft niet iedereen zin om u in het midden van de nacht weg te brengen of op te halen.

Openbaar vervoer

Reizen via het openbaar vervoer is doorgaans een redelijk voordelige manier om naar de luchthaven te reizen. U betaalt een vast tarief voor de bus, trein, metro of tram. Aangezien u het transport deelt, kost het meestal niet al te veel. Daarbij heeft u geen last van parkeerkosten zoals u met de auto wel heeft. Echter is het openbaar vervoer geen comfortabele manier om te reizen, het gaat vaak gepaard met overstappen en u zit vast aan de vertrektijden. Als u laat aankomt of juist heel vroeg vertrekt, dan is het zelfs vaak niet mogelijk om het openbaar vervoer te nemen. Treinen en bussen rijden namelijk niet de hele dag en nacht. Verder is het niet altijd mogelijk om van deur tot deur met het openbaar vervoer te reizen, bijvoorbeeld als u niet in de buurt van een bushalte of station woont. Bovendien kan het openbaar vervoer onbetrouwbaar zijn, het komt namelijk geregeld voor dat de bus of trein vertraging heeft of zelfs uitvalt.

Over de auteur

admin administrator